Met de wind mee – Mireille Geus & Thé Tjong-Khing

Beertje kan niet slapen en telkens als hij bijna indommelt hoort hij de wind roepen. Hij krijgt er zijn van om ver weg te gaan en avonturen te beleven.  Beertje wordt meegevoerd met de wind.  Hij komt op vele plaatsen terecht, ontmoet allerhande dieren die hem van alles bijleren.  Als hij aan thuis denkt krijgt hij heimwee en voert de wind hem terug naar huis.  Hij heeft nu een een pak verhalen om na zijn winterslaap aan zijn familie te vertellen.

Mireille Geus schreef al meer dan 30 boeken zowel voor kinderen als voor volwassenen.  Met een aantal titels won ze mooie prijzen.  Ook Thé Tjong-Khing hoeft nog weinig introductie en schittert als jaren met zijn illustraties in typische stijl in kinder- en prentenboeken.  Beiden nemen je mee naar dat plekje tussen droom en werkelijkheid, waar dromen realiteit lijken te worden en levensecht aanvoelen. Het avontuur van Beertje wordt op poëtische manier beschreven.  Onderweg leert hij een aantal belangrijke lessen, maar wat vooral bijblijft is dat hij inziet dat avonturen beleven vooral fijn is als je die met anderen kan delen.  Dit dromerige prentenboek om van te genieten met kinderen vanaf 4 jaar, verdient een mooi plekje in het rijtje boeken voor het slapengaan maar biedt ook mooie kansen om te praten over dromen, heimwee en het belang van familie. Het boek inkijken kan hier.

“Met de wind mee” is een dromerig, poëtisch prentenboek over dat plekje dat zich tussen droom en werkelijkheid bevindt.

Met dank aan Uitgeverij Lemniscaat voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789047713524
Verschijningsdatum: 8/06/2021
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Lemniscaat

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s