De daktuinen van Teheran – Mahbod Seraji

1973.  De zeventienjarige Pasha brengt de zomerse avonden door op het dak van zijn huis in Teheran met zijn vriend Ahmed. Ze delen er hun dromen en toekomstplannen.   Vanop het dakterras ziet hij buurmeisje Zari in de tuin en hij wordt verliefd op haar.  Ze werd echter al aan een andere man beloofd naar wie hij opkijkt.  Iran gaat gebukt onder het regime van de sjah en vanop het dak van zijn huis maakt hij mee hoe verwoestend dat regime kan zijn.  De nasleep van deze gebeurtenissen is heel ingrijpend voor Pasha en zijn buren.

Mahbod Seraji werd geboren in Iran en vluchtte naar de Verenigde Staten. In zijn debuut wil hij zijn lezers kennis laten maken met Iran en zijn warme bevolking.  Dit aparte en mooie liefdesverhaal geeft ook een inkijk in het politieke regime van de sjah en hoe tegenstanders van dit regime door de geheime politie mishandeld worden. De belezen Pasha beseft steeds meer dat de verschillen met de westerse wereld erg groot zijn. Een mooie liefdesroman met diepgang, sterke hoofdpersonages en een mooie kennismaking met Iran. 

“De daktuinen met Teheran” vertelt een apart liefdesverhaal en dompelt je onder in het Iran van de jaren ‘70.

⭐⭐⭐

ISBN: 9789402706437
Verschijningsdatum: 8/06/2021
Aantal bladzijden: 382
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Mieke Trouw

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s