De wolkenjagers – Emma Carroll

Frankrijk, 1783.  Ekster is een jong meisje zonder familie dat op straat leeft en noodgedwongen moet stelen om te overleven.  Als ze op een dag een vreemd object in de lucht ziet hangen waaraan een jongen meegesleept wordt, schiet ze te hulp.  Zo komt in ze in contact met de familie Montgolfiers, die vastbesloten is om voor de Engelsen hun luchtballon te bouwen.   Uiteraard denken de Engelsen daar anders over en die doen er alles aan om het plan van de Montgolfiers te doen mislukken.

Emma Carroll schrijft historische boeken voor kinderen en jongeren.  “Wolkenjagers” is gebaseerd op ware feiten en neemt je mee terug in de tijd naar Frankrijk ten tijde van de ontdekking van de luchtballon.  Onverwachts kan Ekster meehelpen en meedenken aan deze uitvinding.  En dat in een tijd waar niet van meisjes verwacht werd dat ze ook maar enige wetenschappelijke of technische kennis hadden.  Dit wervelende, spannende verhaal is zonder dat je het beseft ook leerrijk en bevat een fijne dosis humor.  Het verhaal leest ontzettend vlot en neemt je mee in de avonturen die Ekster en Pierre (de zoon van de Montgolfiers).   Kapers op de kust zorgen ervoor dat je tot het einde helemaal geboeid blijft.  Een historische jeugdroman naar mijn hart voor lezers vanaf 10 jaar.

“Wolkenjagers” vertelt het verhaal van Ekster en Pierre die betrokken raken bij de uitvinding van de luchtballon.  Boeiend, spannend en leerrijk!

Met dank aan VBK België en KokBoekencentrum voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026624865
Verschijningsdatum: 22/06/2021
Aantal bladzijden: 256
Uitgeverij: Kokboekencentrum Jeugd
Vertaald door Marije Kok

Een gedachte over “De wolkenjagers – Emma Carroll

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s