De bannelingen – Christina Baker Kline

1840.  In Londen wordt de jonge gouvernante Evangeline gevangen genomen nadat ze ten onrechte van diefstal beschuldigd wordt en ongewenst zwanger is van de zoon des huizes.  Ze wordt veroordeeld tot 14 jaar ballingschap op Van Diemensland.  Tijdens de overtocht raakt ze bevriend met Hazel, een jong meisje dat een moeilijke jeugd kende. 
Op Van Diemensland wordt de inheemse Mathinna na het overlijden van haar ouders bij de gouverneur en zijn vrouw geplaatst.  Het koppel wil tonen dat ze van het “wilde” Aboriginal meisje een dame kunnen maken.  De levens van deze drie sterke vrouwen worden met elkaar verweven.

Christina Baker Kline werd bekend met haar roman “De kindertrein”.  In haar nieuwe historische roman neemt ze je mee in de geschiedenis van Tasmanië (vroeger Van Diemensland), waar Engels veroordeelden naar verbannen werden.  Hoewel vrouwen soms maar van kleine vergrijpen beschuldigd werd, werden ze vaak met een schijnproces naar het eiland weggevoerd.  Dit fictieve verhaal geeft een inkijk in het leven van deze vrouwen, hoe wreed ze behandeld werden en hoe sterk ze moesten zijn om deze periode te doorspartelen.  De vlotte schrijfstijl en de fijne personages zorgen ervoor dat je snel helemaal in het verhaal zit.  Een boek dat je niet snel neerlegt en je ongetwijfeld zal raken.

“De bannelingen” is de nieuwe meeslepende, historische roman van Christina Baker Kline over drie vrouwen die ongewild op Van Diemensland terechtkomen.

Met dank aan VBK België en Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐ISBN: 9789026354830
Verschijningsdatum: 21/05/2021
Aantal bladzijden: 333
Uitgeverij: Ambo|Anthos
Vertaald door Carolien Metaal

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s