De Godden broers – Meg Rosoff

Een tienermeisje verblijft elk jaar met haar familie in een huis aan zee.  Deze keer wordt het een speciale vakantie want ze zullen het huwelijk van hun vrienden mee helpen voorbereiden.  Ook de Godden broers zijn voor het huwelijk uitgenodigd.  Kit is een knappe, charismatische flierefluiter die iedereen in een mum van tijd voor zich wint.  Broer Hugo is eerder onopvallend en lijkt nors en teruggetrokken.  Na een tijdje blijkt steeds meer dat niets is wat het lijkt…

Meg Rosoff ontving diverse prijzen waaronder de Carnegie Medal en Astrid Lindgren Memorial Award met haar jeugd- en kinderboeken. In haar nieuwe YA-roman beschrijft ze de tweestrijd die een jong meisje doormaakt als ze tijdens haar vakantie twee broers ontmoet.  Voor Kit valt ze zowat onmiddellijk en dat is hij ook gewoon.  Met Hugo lijkt ze aanvankelijk niets te hebben, tot ze hem wat beter leert kennen.  Hoewel Hugo haar voor Kit wil waarschuwen, vallen zijn woorden in dovemansoren.  Vooral tussen de lijnen door zal je veel lezen in dit verhaal.  De auteur zet haar lezer aan het werk en laat heel wat ruimte om zelf dingen in te vullen. Knap verhaal voor eerder ervaren lezers vanaf een jaar of 14.

“De Godden broers” van Meg Rosoff neemt je mee op vakantie met een tienermeisje die er haar eerste verliefdheid meemaakt.  Een verhaal met veel ruimte voor eigen interpretatie.

Met dank aan Uitgeverij Luiting & Sijthoff en VBK België voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789024592357
Verschijningsdatum: 22/06/2021
Aantal bladzijden: 164
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Jenny de Jonge

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s