De kinderkolonie – Manuela Piemonte

Sara, Angela en Margherita groeien op in Libië, een Italiaanse kolonie.  Hun Italiaanse ouders emigreerden er naartoe en bouwden er hun leven op.  Begin 1940 worden de zusjes uitgenodigd om de zomer in Italië door te brengen in een kinderkolonie om zo kennis te maken met hun vaderland.  De kinderkolonie blijkt een fascistisch jeugdkamp met strenge regels.  De meisjes gaan alle drie anders om met de propaganda.  Door de start van de oorlog kunnen de kinderen niet meer terug naar huis en blijven ze erg lang in de kolonie.  De situatie gaat er van kwaad naar erger en samen vluchten blijkt uiteindelijk de enige optie.

Manuela Piemonte is scenarioschrijver en redacteur.  In haar debuut licht ze een onbekend deeltje van de oorlogsgeschiedenis in Italië toe.  De erg jonge kinderen worden uit hun gezinnen weggerukt en worden in de kinderkolonie met harde hand opgevoed.  Liefde of genegenheid tussen de kinderen en de opvoedsters worden ontmoedigd.  Dit aangrijpende verhaal vertelt het verhaal van deze vergeten kinderen.  De vertaling uit het Italiaans leest niet steeds even vlot en dat is best wel jammer, want het is een verhaal dat het vertellen meer dan waard is. 

“De kinderkolonie”, het debuut van Manuela Piemonte vertelt het aangrijpende verhaal van drie meisjes die lange tijd in een vakantiekolonie verblijven tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met dank aan VBK België en Ambo Anthos voor het recensie-exemplaar!

⭐️⭐️⭐️

ISBN: 9789026351044

Verschijningsdatum: 22/07/2021

Aantal bladzijden: 330

Uitgeverij: Ambo|Anthos

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s