Rotskinderen – Ruben & Simon Bruneel

Els is een heel normaal meisje.  Waar zij woont is dat helemaal niet normaal, want elk kind krijgt er een label.  Labelloze kinderen krijgen geen premie en weinig aandacht op school.  Els krijgt daarom, samen met Fien, een plaatsje op de Normale School.  De Ministers van het land krijgen echter ruzie en het dreigt helemaal fout te lopen voor de labelloze kinderen op de Normale School.

Broers Ruben en Simon Bruneel werkten samen aan dit boek, de eerste als schrijver, de tweede als illustrator.  Ze hebben veel willen verwerken in dit jeugdboek, van het hokjesdenken over kinderen tot de corruptie van de ministers.  Voor een jeugdboek is het verhaal behoorlijk complex en ik vraag me af of kinderen de volle betekenis van het verhaal zullen vatten.  Naast de grote verhaallijnen over de labelkinderen en de corrupte ministers, zijn er ook nog een aantal kleinere verhaallijnen die soms op andere boeken of sprookjes geïnspireerd zijn. Dit verhaal heeft zeker potentieel maar is erg druk uitgewerkt.  Less is more was hier een mooi uitgangspunt geweest.

“Rotskinderen” het debuut van broers Ruben en Simon Bruneel is een apart jeugdboek over hokjesdenken, vriendschap en zelfvertrouwen.

Met dank aan Beefcake Publishing voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐
ISBN: 9789493111677
Verschijningsdatum: 18/06/2021
Aantal bladzijden: 228
Uitgeverij: Beefcake Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s