Pingwing – Rick Meijer & Jade van der Zalm

Midden tussen al het ijs droomt Pingwing over een zon die hem zou verwarmen en het ijs zou laten smelten.  Op een dag krijgt hij de kans om met een vliegtuig mee te gaan naar de andere kant van de wereld. Elke dag belt hij naar huis om over zijn wilde avonturen te vertellen. Mama en papa merken echter dat er iets aan de hand is.  Pingwing overdrijft zijn verhalen en heeft eigenlijk een beetje heimwee. Thuis wacht hem een warm onthaal!

Rick Meijer las als kind het liefst avonturenboeken.  Samen met kinderboekenillustrator Jade van der Zalm werkte hij aan dit kleurrijke prentenboek met een mooie boodschap.  Hoewel kleine Pingwing staat te trappelen om op avontuur te gaan, ontdekt hij al snel dat het thuis ook best wel leuk is.  Hij heeft heimwee en durft dat niet echt toe te geven.  Gelukkig heeft hij ouders die door dat stoere pantser kijken.  Het verhaal vertelt net genoeg en laat ruimte om zelf verder te denken.  De paginavullende illustraties bevatten heel wat kleine details die heel wat toevoegen aan het verhaal.  Een heel fijn prentenboek over vakantie, avontuur en heimwee om samen met kinderen vanaf 4 jaar van te genieten.

“Pingwing” van Rick Meijer en Jade van der Zalm is lief prentenboek over vakantie, heimwee en je thuis voelen.

Met dank aan Uitgeverij Ploegsma en Standaard Uitgeverij voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021681870
Verschijningsdatum: 2/07/2021
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Ploegsma

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s