Stad der nevelen – Carlos Ruiz Zafón

Deze verhalenbundel is het postume en laatste werk van Carlos Ruiz Zafón.  Een laatste blijk van waardering voor zijn lezers én een eerbetoon aan deze veelgeprezen schrijver.  Tot mijn scha en schande moet ik toegeven dat ik eerder zijn vierluik “Het Kerkhof der Vergeten Boeken” nog niet las, hoewel het al lange tijd op mijn leeslijstje staat.  Het was voor mij dus een eerste kennismaking met de auteur en zijn werk.  Vergelijken met zijn vierluik kan ik dus niet en ongetwijfeld zal wie deze wel las veel meer uit deze verhalenbundel halen dan ik deed. 

Zijn verhalen brengen je vooral naar Barcelona dat hij ontzettend atmosferisch weet te beschrijven.  Je waant je zo in mysterieuze, duistere straatjes; maakt kennis met Gaudí en de personages uit zijn boeken.  Het is duidelijk dat Zafón sfeer kan scheppen als geen ander.  Deze verhalenbundel was voor mij een mooie kennismaking met de schrijver en zal mij aanzetten om hopelijk ooit eens aan het lezen van zijn vierluik toe te komen.  

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789056726898
Verschijningsdatum: 15/06/2021
Aantal bladzijden: 255
Uitgeverij: Signatuur
Vertaald door Nelleke Geel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s