The Gray Man – Onder schot – Mark Greaney

Jullie weten dat ik geen al te grote thrillerlezer ben.  Toen ik dit boek toegestuurd kreeg leek me het op het eerste zicht ook niet echt iets voor mij.  Tot ik begon te lezen en ik het boek amper nog weggelegd kreeg….

Court Gentry is een huurmoordenaar mét een hart.  Als de beruchte Gray Man wordt hij gevreesd en wordt er naar hem opgekeken.  Tot bij een opdracht in Syrië en Irak zijn team zich tegen hem lijkt te keren. Gentry denkt nog op één iemand te kunnen rekenen, maar ook dat blijkt niet het geval.  Hij komt terecht in een wervelend kat en muisspel en moet alles op alles zetten om zijn leven te redden.

Mark Greaney is New York Times-bestsellerauteur.  Dit is het eerste deel in een internationaal geprezen reeks, waarvan dit deel verfilmd wordt met acteurs als Ryan Gosling en Chris Evans (vanaf voorjaar 2022 op Netflix).  Vanaf de eerste pagina’s word je in dit verhaal meegesleept.  Korte hoofdstukken zorgen voor een hoog tempo, niet alleen in het lezen maar ook in het verhaal.  Met actiescenes die elkaar in moordend tempo opvolgen krijg je de kans niet dit boek naast je neer te leggen.  Het plot zit knap in elkaar en hoewel het complete plaatje misschien niet helemaal geloofwaardig is (maar is dat ooit het geval in actiethrillers?), zijn de actiescenes zo goed beschreven dat het lijkt alsof je midden in een film zit.  Dit boek zal liefhebbers van actiefilms en -games zeker kunnen bekoren.  Een ideaal boek om uit een leesdipje te raken.

“The Gray Man – Onder schot” is een flitsende actiethriller en een pageturner van formaat, die binnenkort ook op Netflix te zien is.

Met dank aan Agora Books en HarperCollins voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708318
Verschijningsdatum: 3/08/2021
Aantal bladzijden: 400
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Erik de Vries

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s