De geheimen van Saffron Hall – Clare Marchant

1538.  Als de jonge Eleanor uitgehuwelijkt wordt aan een oudere man, is ze daar niet zo gelukkig mee.  Ze begint echter saffraan te verbouwen zoals ze van de monniken leerde en groeit steeds dichter naar haar man toe, die veel tijd aan het hof doorbrengt.  Als het opeens misloopt aan het hof staat hun toekomst op het spel.

2019.  Amber verblijft een tijdje bij haar opa op Saffron Hall.  Bij een storm, stort de oude toren in en komt een getijdenboek boven water.  Amber is erdoor gefascineerd en is vastbesloten de geheimen uit het verleden boven water te brengen.

Clare Marchant werkte jaren in IT, maar droomde er van kinds af van om schrijver te worden. Haar debuut “De geheimen van Saffron Hall” is een historische roman opgebouwd in twee tijdslijnen.  Zowel het historische als het hedendaagse verhaal zijn goed uitgewerkt.  Het historische deel is inhoudelijk wat sterker uitgewerkt.  Het weerspiegelt mooi het leven in het Engeland van de 16de eeuw en schetst hoe belangrijk het hof in die tijd was.  De vlotte schrijfstijl en het boeiende verhaal zorgen voor enkele uurtjes ongedwongen leesplezier.  Geen grote literatuur, maar een fijne roman in zijn stijl.

“De geheimen van Saffron Hall”, het debuut van Clare Marchant, is een historische roman met twee tijdslijnen en vertelt een boeiend verhaal over het leven in Norfolk in de 16de eeuw.

Met dank aan Agora Books en Harper Collins voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402707519
Verschijningsdatum: 21/04/2021
Aantal bladzijden: 350
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Anna Livestro

Helemaal overtuigd? Ga langs bij je boekhandel in je buurt of bestel het hier online.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is t

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s