Nee hè, zo ging het echt – Anke Kuhl

Anke en haar zus Eva groeien in een rustig plaatsje op.  Toch beleven ze er gekke, maar herkenbare avonturen.  Ze brengen een bezoekje aan de opticien, maken ruzie om een onderbroek, vechten met wc-borstels en stelen een spruitje bij de groenteboer.  

De korte stripverhaaltjes zijn gebaseerd op de jeugd van de auteur-illustrator Anke Kuhl.  De 18 verhaaltjes zijn grappig en uit het leven gegrepen.  Dat maakt ze voor iedereen herkenbaar.  De avonturen van de twee zussen worden in full-colour weergegeven en hier en daar afgewisseld met iets langere stukken tekst, waardoor dit boek een opstapje kan zijn om daarna over te stappen op graphic novels en leesboeken.  Ideaal dus voor kinderen vanaf 8 jaar die niet zo graag lezen, maar wel dol zijn op strips.  Doordat de verhalen gebaseerd zijn op de ervaringen van de auteur, zullen ook ouders plezier beleven aan dit boek en misschien wel hier en daar iets zullen moeten verduidelijken aan hun kinderen.

“Nee hè, zo ging het echt” van Anke Kuhl is een verzameling korte strips over de dagelijkse avonturen van twee zussen.  Dit grappige, herkenbare boek won de Comicbuchpreis 2019.

Met dank aan VBK België en LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789024594429
Verschijningsdatum: 22/07/2021
Aantal bladzijden: 127
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Verdient dit boek een plaatsje in je boekenkast?  Ga dan langs bij de boekhandel in je buurt of bestel het hier online.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is t

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s