Het laatste verhaal van Mina Lee – Nancy Yooyoun Kim

Margot reist met een vriend naar LA af en plant een bezoek bij haar moeder die ze al enkele dagen niet kan bereiken.  Bij aankomst vindt ze haar moeder, Mina Lee, levenloos terug in haar appartement.  Ze beseft dat ze bijzonder weinig over haar moeder weet en duikt in haar verleden in een poging haar te leren kennen en te begrijpen.
Mina kwam vele jaren geleden in LA terecht nadat ze als wees uit de Koreaanse oorlog, ook haar man en dochter verloor.  Ze probeerde een nieuw leven op te bouwen en rond te komen van een baantje in een supermarkt.  Ze werd verliefd en dacht opnieuw geluk gevonden te hebben, maar ook dit bleek haar niet gegund.

Nany Jooyoun Kim schreef eerder korte verhalen en essays.  Dit is haar debuut dat internationaal goed ontvangen werd en werd door de Reese Witherspoon Bookclub gekozen als boek van de maand september 2020.  Met veel gevoel schrijft ze over de band tussen een alleenstaande moeder die het Engels niet machtig is en een dochter die liefst haar Koreaanse roots zo snel mogelijk zou vergeten. Het zorgt voor behoorlijk wat spanning tussen het tweetal en Margot lijkt haar moeder nooit echt gekend te hebben.  Haar zoektocht brengt haar moeders geheimen aan het licht en zorgt ervoor dat ze haar moeder door een heel andere bril bekijkt.  Stilaan beseft ze wat haar moeder heeft moeten doorstaan om haar het leven te geven dat ze nu leidt.  Een vlot verhaal dat afwisselend vanuit het perspectief van de twee hoofdpersonages in verschillende tijdsperiodes verteld wordt.  Dit boek geeft inzicht in het leven van illegale immigranten, de moeilijkheden die ze doorstaan en hoe ze heel vaak aan het kortste eind trekken.  

“Het laatste verhaal van Mina Lee”, het debuut van Mina Jooyoun Kim vertelt het verhaal van een Koreaanse immigrante die haar gelukt zoekt in LA. 

Met dank aan Agora Books en Harper Collins voor dit recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗

ISBN: 9789402708257
Verschijningsdatum: 10/08/2021
Aantal bladzijden: 400
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Ingrid Zweedijk

Helemaal overtuigd?  Ga dan langs bij de boekhandel in je buurt of bestel dit boek via bookspot.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is t

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s