De puzzelvrouwen van Berlijn – Anna Ellory

Berlijn, 1989.  Rune en Lotte vluchten samen met hun moeder van thuis.  Ze beginnen een nieuw leven in Oost-Duitsland.  

1999.  Rune en Lotte hebben nog weinig herinneringen aan hun moeder en wonen bij hun vader.  Lotte ontvangt via de post een notitieboekje dat van haar moeder geweest lijkt te zijn.  Als haar vader dit ontdekt, verscheurt hij het schrift.  Lotte is echter vastbesloten om te weten te komen wat er met haar moeder gebeurd is.  Ze krijgt daarbij hulp van de vrouwen die de documenten van de Stasi reconstrueren.


Anna Ellory schrijft sterke fictieve verhalen met een historische achtergrond.  In haar tweede roman schrijft ze een inclusief verhaal over huiselijk geweld dat zich deels afspeelt op het moment van de val de Berlijnse Muur.  In dit geval was de muur een bescherming voor het gezin dat gevlucht was.  Speciaal aan dit boek is dat het verteld wordt vanuit de perspectieven van Lotte, een meisje met downsyndroom en haar grote broer Rune.  Lotte heeft een sterke wil en talenten die niet door iedereen erkend worden, maar die ze doorheen het verhaal echt tot zijn recht kan laten komen.  Met de hulp van de puzzelvrouwen probeert ze het schrift van haar moeder terug samen te stellen en komen heel wat verdrongen herinneringen terug.  Het verhaal van beide kinderen grijpt je bij de keel en laat je niet meer los.   Een aangrijpend boek met een origineel plot dat het lezen meer dan waard is.

“De puzzelvrouwen van Berlijn” vertelt een verhaal over huiselijk geweld, onmacht en doorzettingsvermogen.  Aangrijpend, origineel en met gevoel verteld.

🌕🌕🌕🌕🌗
iSBN: 9789024595204
Verschijningsdatum: 27/07/2021
Aantal bladzijden: 427
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Marion Drolsbach

Helemaal overtuigd?  Ga dan langs bij je plaatselijke boekhandel of bestel het online via bookspot.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is t

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s