Boutje van de Rommelberg – Mirjam Oldenhave & Rick de Haas

Boutje woont met zijn papa Ed bij de rommelberg.  Het ligt er vol afgedankte spullen en voor Boutje is het een echt knutselparadijs. Als Boutje op een dag een gouden beeldje vindt, beginnen de problemen.  Ed wordt opgepakt en van diefstal beschuldigd en Boutje staat er helemaal alleen voor.  Gelukkig maakt hij al snel enkele vrienden die hem helpen.  Samen smeden ze plannen en beleven ze de gekste avonturen met maar één doel: Ed terug thuis krijgen.

Mirjam Oldenhave schrijft al jaren kinder- en jeugdboeken en ken je ongetwijfeld van de Mees Kees-reeks.  In deze nieuwe verhalenbundel om voor te lezen of zelf te lezen vertelt ze het verhaal van een jongen die er opeens helemaal alleen voor staat.  Gelukkig is hij ontzettend creatief en heeft hij vrienden die hem te hulp schieten.   23 hoofdstukken lang kan je meegenieten van de avonturen van Boutje.  Niet alleen zijn het verhalen over moed, doorzettingsvermogen, omgaan met tegenslagen en vriendschap, maar er is ook aandacht voor de enorme hoeveelheid rommel die we met zijn allen verzamelen en weggooien.  De vele kleurrijke illustraties van Rick de Haas, maken het plaatje compleet.  Een grappig, avontuurlijk (voor)leesboek waar kinderen van 5 tot 8 jaar geen genoeg van zullen krijgen!

“Boutje van de rommelberg” is een grappig voorleesboek over een jongen die er helemaal alleen voor staat, maar dankzij zijn vrienden en creativiteit oplossingen zoekt en vindt.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Ploegsma voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789021681894
Verschijningsdatum: 22/06/2021
Aantal bladzijden: 160
Uitgeverij: Ploegsma

Kijk je ernaar uit dit boek met je (klein)kinderen te lezen? Ga dan langs bij je boekhandel in de buurt of bestel het online via bookspot.

Een gedachte over “Boutje van de Rommelberg – Mirjam Oldenhave & Rick de Haas

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s