Octopus droomt van een lief – Lynn Pinsart & Flore Deman

Octopus is verdrietig, hij heeft wel drie gebroken harten.  Hij droomt ervan een lief te vinden maar dat lijkt niet te lukken.  Zijn beste vriend Maatje neemt hem mee op sleeptouw en ze gaan op bezoek bij heel wat dieren in de zee.  De krab klappert te hard met zijn scharen, de piranha vindt octopus net iets te lekker en de otters zijn echte overdrijvers.  Net als octopus het wil opgeven heeft hij een onverwachte ontmoeting.

Lynn Pinsart en Flore Deman debuteerden vorig jaar met hun beestige boekenreeks, waarvan dit het derde deel is.  Flore zorgt voor kleurrijke, sfeervolle illustraties en Lynn speelt met taal in haar grappige teksten.  Het resultaat is een heel fijn prentenboek vol dierenweetjes, dat kinderen niet alleen iets bijbrengt maar ook zal aanzetten om creatief met taal om te gaan.  De vele woordspelingen zullen bij de jongste kinderen misschien hier en daar een woordje uitleg nodig hebben, maar dat maakt het boek alleen maar rijker.  Een fijn verhaal over liefde om voor te lezen aan kinderen vanaf 4 jaar.

“Octopus zoekt naar een lief” is het derde deel in de beestige boekenreeks.  Een verhaal dat bol staat van dierenweetjes en woordspelingen.

Met dank aan Pelckmans voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
Productcode (EAN): 9789464013122
Verschijningsdatum: 26/07/2021
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Pelckmans

Verdient dit boek ook een plekje in jouw boekenkast? Ga dan langs bij je boekhandel in de buurt of bestel het online via bookspot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s