De geheime detectives – Ella Risbridger

Als Isobel wees wordt, moet ze uit haar thuis in India verhuizen naar een oom in Engeland. Ze mag met het gezin Hartington-Davis de overtocht maken.  Ze kan het niet zo goed vinden met het gezin en gaat vaak op zwerftocht op het schip.  Op een nacht ziet ze dat er iemand overboord gegooid wordt.  Samen met haar nieuwe vrienden en gewapend met een notitieboekje gaat ze op onderzoek.  Het drietal wil kost wat kost de waarheid bovenhalen, voor het schip in Engeland aanlegt.

Ella Risbridger werd beroemd met haar kookboek debuut Midnight Chicken, ze schrijft ook poëzie en columns.  Met De geheime detectives zet ze haar eerste stappen in de wereld van het jeugdboek.  Dit boek lijkt zowat een prequel te zijn op de klassieker De geheime tuin, met een hoofdpersonage dat net wees werd, onderweg is naar Engeland en weinig ervaring heeft met vrienden.  Naast de drie vrienden komen nog heel wat andere personages aan bod die al dan niet verdacht worden.  Dat maakt dat dit boek eerder geschikt is voor ervaren lezers.  Het verhaal is een fijne introductie op de whodunit die heel wat kinderen kan aanspreken.  Naast het fijne detectiveverhaal is er heel wat plaats voor het thema vriendschap.

“De geheime detectives” is een fijne, historische whodunit voor lezers vanaf 10 jaar.

Met dank aan Mythras Books en Fontaine Uitgevers voor het recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789464040111
Verschijningsdatum: 24/06/2021
Aantal bladzijden: 254
Uitgeverij: Fontaine Uitgevers
Vertaald door Sabine Mutsaers


Heb je een jonge detective in huis die hiervan zou smullen?  Ga dan langs bij de boekhandel is de buurt of bestel het online via bookspot.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s