Een tweede alliantie – Denise Rudberg

In dit tweede deel in de “Operatie Stockholm” serie gaat het verhaal van Elisabeth, Iris en Signe verder.  Drie sterke vrouwen die tijdens de Tweede Wereldoorlog in Stockholm voor de regering werken en gecodeerde berichten proberen te kraken.  Terwijl de oorlogsdreiging in Zweden steeds sterker wordt, slagen de dames er steeds meer berichten de decoderen.  Ondertussen gaan ook hun levens verder,  Iris wordt opgepakt, Elisabeth heeft liefdesperikelen en Signe heeft gezondheidsproblemen.  

Denise Rudberg is één van de succesvolste auteurs Zweden.  Waar het eerste deel van de serie “Operatie Stockholm” vooral een kennismaking was met de drie vrouwen, komen de karakters van de dames in dit tweede deel veel sterker naar voren.   Zowel op professioneel als persoonlijk vlak komen de vrouwen voor uitdagingen te staan.  In combinatie met de korte hoofdstukken vanuit de perspectieven van de vrouwen, zorgt dit voor heel wat vaart in het verhaal.   De vlotte schrijfstijl, de boeiende personages en de historische achtergrond maken samen een boek dat je in één ruk wil uitlezen.   Dit sterke tweede deel doet alvast uitkijken naar het derde deel dat hopelijk binnenkort ook in het Nederlands verschijnt.

“Een tweede alliantie” is het tweede, boeiende deel in de serie Operatie Stockholm over drie sterke vrouwen die in Stockholm tijden de Tweede Wereldoorlog gecodeerde berichten proberen te kraken.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en A.W. Bruna voor dit fijne recensie-exemplaar

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789400513808
Verschijningsdatum: 6/07/2021
Aantal bladzijden: 288
Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers
Vertaald door Corry van Bree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s