Het meisje dat kon vliegen – Victoria Forester

Al sinds haar geboorte weten Pipers ouders al dat ze anders is, ze kan namelijk zweven.  Uit angst voor vreemde blikken en praatjes laten ze haar hun boerderij niet verlaten.  Als Piper wat ouder is, ontdekt ze dat ze ook kan vliegen.  Ze kan haar ouders overtuigen om toch naar de 4 juli picknick in het dorp te gaan, maar het loopt fout.  Al snel staat de volledige pers voor hun deur en wordt opgehaald om naar een school voor kinderen met buitengewone gaven te gaan.  De school heeft echter een duister geheim en samen met de andere leerlingen plant ze een ontsnapping.

Dit is het jeugdboekendebuut van Victoria Forester die jarenlang voor grote productiehuizen schreef.  Het boek werd meermaals bekroond en in het Engels verschenen ondertussen twee volgende delen. Een vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat dit wervelende verhaal met goed uitgewerkte personages leest als een trein.  Naast een spannend plot is er ook veel ruimte voor de thema’s talentontplooiing en anders zijn.  Er is ook veel ruimte voor de gevoelens die kinderen kunnen ervaren als ze merken dat ze op sommige vlakken anders dan anders zijn.  Een fijn boek voor lezers vanaf een jaar of 10.    

“Het meisje dat kon vliegen” is het fijne debuut van Victoria Forester, een wervelend avontuur over anders zijn én jezelf aanvaarden zoals je bent.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij voor dit fijne recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789025880842
Verschijningsdatum: 7/07/2021
Aantal bladzijden: 239
Uitgeverij: Leopold
Vertaald door Ans van der Graaff

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s