Granaatappelmeisje – Hadi Mohammadi & Neda Rastinmehr

Een meisje heeft verdriet omdat haar oma er niet meer is.  In het begin gaat het meisje overal op zoek naar haar oma, maar ze kan haar nergens vinden.  Daarna doen mooie herinneringen haar denken aan haar oma.  Centraal daarbij staat de granaatappelboom die haar oma jaren geleden geplant heeft.  Nadat vier seizoenen voorbij gegaan zijn heeft oma een warme plaats in hun hart ingenomen en voelt ze zich een granaatappelmeisje net als haar oma.

Dit boek kwam tot stand binnen het project “Read with me” dat Iraanse kinderen die in moeilijke omstandigheden opgroeien in contact wil brengen met bijzondere boeken.  Marit Törnqvist is dicht bij het project betrokken en coachte illustrator Neda Tastinmehr wat resulteerde in dit prachtige prentenboek.  Dromerige, zachte illustraties brengen de gevoelens van het meisje op een mooie manier in beeld.  Plaats daarbij de poëtische tekst van Hadi Mohammadi (vertaald door Jef Aerts) en je krijgt een boek dat troost biedt en een hulp kan zijn tijdens een rouwproces.  Het is echter ook een boek dat zomaar gelezen kan worden en dat heel veel liefde uitstraalt. Om van te genieten met kinderen vanaf 5 jaar.

“Granaatappelmeisje” is het prachtige prentenboek van Hadi Modammadi en Neda Rastinmehr over een meisje dat rouwt om haar oma en hoop put uit mooie herinneringen.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit lieve recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045125763
Verschijningsdatum: 24/08/2021
Aantal bladzijden: 28
Uitgeverij: Querido

Een gedachte over “Granaatappelmeisje – Hadi Mohammadi & Neda Rastinmehr

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s