Dit leven is van jou – Tatiana de Rosnay

Martin Dujeu is 18 en zoon van een advocaat.  Zijn moeder is bij een vliegtuigongeluk overleden toen hij 2 jaar was.  Met zijn vader en zijn vele vriendinnen botert het niet zo dag.  Hij droomt maar van een ding: schrijver worden. Op een dag ontmoet hij Célestine, een oudere, dakloze vrouw die in zijn buurt haar vaste plek heeft.  Vaak is ze in een schrift aan het schrijven en hij raakt in haar geïnteresseerd.  Na een tijdje hebben ze een hechte vriendschap opgebouwd.   Als het winter wordt maakt Martin zich steeds meer zorgen over Célestine.

Tatiana de Rosnay schreef al vele bestsellers waarvan Haar naam was Sarah de bekendste is.  Dit boek schreef de auteur al vele jaren geleden en bij een verhuis kwam het manuscript terug boven water.  Nadat ze het herlas en aan haar uitgever liet zien, kwamen ze tot de conclusie dat dit boek uitgegeven moest worden.  Gelijk hadden ze!  Dit mooie verhaal over een onverwachte vriendschap tussen twee mensen die op het eerste zicht niets gemeen hebben, leest ontzettend vlot en raakt.  Met veel gevoel en een vleugje magisch-realisme weet de auteur deze bijzondere vriendschap te beschrijven.   Martin maakt in de loop van het verhaal een enorme groei mee, van introverte tiener tot een jongeman die stevig in zijn schoenen staat.  Een verhaal dat het lezen meer dan de moeite waard is!

“Dit leven is van jou” van Tatian de Rosnay is het prachtige verhaal over de aparte vriendschap tussen een gegoede jongen van 18 en een oudere, dakloze vrouw.

Met dank aan VBK België en AmboAnthos voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789026356032
Verschijningsdatum: 30/06/2021
Aantal bladzijden: 299
Uitgeverij: AmboAnthos
Vertaald door Noor Koch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s