Adams Anatomie – Adam Kay & Henry Paker

Wist je dat glimlachen besmettelijk is?  Waarom je best liggend slaapt?  Waarom het zo moeilijk is om je hoornvlies te zien? Of wil je nu eindelijk eens weten of je die snotjes mag opeten?   Welke vraag je ook hebt over je lichaam, hoe gek je het ook maar kunt bedenken, in dit boek vind je ongetwijfeld een antwoord.  Hou je bovendien ook wel van wat humor?  Dan is dit het boek dat je zoekt.

Adam Kay was zelf jarenlang arts.  Nadat hij al miljoenen boeken voor volwassenen verkocht, bracht hij nu samen met illustrator Henry Paker een jeugdboek uit.  Hij neemt je mee op een reis doorheen het menselijk lichaam.  Huid, organen, botten, spieren, voortplanting, ziek zijn, alles komt echt aan bod.  In gevatte, goed verstaanbare taal legt hij alles van naaldje tot draadje uit.  De grappige illustraties, kwisvragen, weetjes makken het boek helemaal af.  Soms is het bulderen van het lachen, soms wordt het toch wat onsmakelijk, maar één ding is zeker, na het lezen van dit boek is je kennis over het menselijk lichaam aanzienlijk gestegen.  Voor elk nieuwsgierig kind die vragen stelt waar je als ouder of leerkracht misschien zelf het antwoord niet op weet, is dit een grote aanwinst.  Grappig, origineel en helemaal op maat van kinderen geschreven!

“Adams Anatomie” van Adam Kay is een ontzettend grappig maar leerrijk boek dat het menselijk lichaam onder de loep neemt.

Met dank aan HarperCollins Vlaanderen voor dit originele recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708455
Verschijningsdatum: 14/09/2021
Aantal bladzijden: 400
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Angelique Verheijen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s