Op een grote paddenstoel – Inge Bergh & Kristina Ruell

Het liedje Op een grote paddenstoel ken je ongetwijfeld? Misschien vroeg je je altijd al af wie Kabouter Pinnemuts is?  Of waarom hij zo op die paddenstoel zat te wippen? In dit boek ontdek je het hele verhaal achter het liedje.  

Pinnemuts maakt nooit plezier, echt nooit.  Hij wil niet meedoen met eikelgolf en durft niet mee te doen met schorsglijden.  Pinnemuts wil wel plezier maken, maar durft niets leuks te proberen.  De andere kabouters vinden het maar triest en bedenken een plannetje!  Daarvoor moet Pinnemuts op zoek naar een paddenstoel met zeven stippen.  Hoe het verhaal afloopt ontdek je in dit fijne prentenboek!

Inge Bergh en Kristina Ruell sloegen de handen in elkaar en brengen in woord en beeld het verhaal achter het liedje. De illustraties in natuurlijke kleuren barsten van de details en bieden heel wat kijk-, zoek- en leerkansen. Het verhaal is grappig en brengt bovendien een diepere boodschap over nieuwe kansen durven grijpen.  De opzet is erg origineel en er zijn plannen om ook met andere bekende kinderliedjes aan de slag te gaan.  Naast het fijne verhaal en de gedetailleerde tekeningen staan er achterin het boek ook een hele resem opdrachtjes.  Die gaan van zoekopdrachtjes over tekenopdrachtjes tot opdrachtjes waarmee je in het bos aan de slag kunt.  Een heel fijn boek om deze herfst mee aan de slag te gaan, thuis of in de klas.  

‘Op een grote paddenstoel’ van Inge Bergh en Kristina Ruell vertelt het verhaal achter het liedje.  Origineel, grappig en leerrijk!

Met dank aan Baeckens Books voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789059247833
Verschijningsdatum: 31/08/2021
Aantal bladzijden: 44
Uitgeverij: Baeckens Books

Een gedachte over “Op een grote paddenstoel – Inge Bergh & Kristina Ruell

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s