Maxi van Fluks – Een eigenwijze fee – Anna Ruhe & Max Meinzold

De papa van Paula verkoopt in zijn winkel vreselijk oude spullen.  Tussen de spullen die geleverd worden vindt Paula een fles waarin een klein wezentje lijkt te zitten.  Zo komt wensfee Maxi van Fluks in haar leven.  Maxi kan echter nog niet zoveel. Pas als ze genoeg goede daden heeft verricht zal ze grote wensen kunnen vervullen.  Dat blijkt makkelijker gezegd dan gedaan want de goede daden van Maxi lopen niet altijd zo goed af…  Eén ding is zeker, Paula heeft geen supersaai leventje meer!

Anna Ruhe oogstte eerder heel wat lof met haar jeugdboekenreek “De magische apotheek”.  Deze nieuwe reeks voor iets jongere kinderen (vanaf 7 à 8 jaar) wordt opgefleurd door leuke, kleurrijke prenten van Max Meinzold.  De leefwereld van Paula is voor kinderen herkenbaar.  Voeg daarbij een wensenfee die alles goed bedoelt, maar soms wat de mist in gaat en je krijgt een vrolijk verhaal waar jonge lezers zullen van smullen.  Dit eerste deel in de reeks doet alvast uitkijken naar het tweede deel dat in het voorjaar van 2022 verschijnt.

“Maxi van Fluks” is de nieuwe jeugdreeks van Anna Ruhe, de auteur van de “Magische apotheek”.  Een fantasierijk verhaal in een herkenbare leefwereld voor kinderen vanaf 7 à 8 jaar.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Van Holkema & Warendorf voor dit fijne recensie-exemplaar!


⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789000375028
Verschijningsdatum: 2/09/2021
Aantal bladzijden: 106
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s