Jij mag alles zijn – Griet Op de Beeck

De mama van Lexi heeft het vaak moeilijk.  Nochtans was ze vroeger vrolijk, dat ziet Lexi op oude foto’s.  Nu heeft haar mama vaak verdriet dat maar niet lijkt over te gaan.  Mama moet een tijdje naar een soort ziekenhuis. Papa kan niet de hele vakantie thuis blijven en Lexi mag bij tante Arizona gaan logeren.  Ze heeft even tijd nodig om er te wennen, maar al snel bouwt ze een fijne relatie op met haar tante en met de buurvrouw.  Ook haar tante heeft soms verdriet en Lexi besluit haar te helpen.  

Griet Op de Beeck schitterde eerder met haar romans zoals “Vele hemels boven de zevende” en “Kom hier dat ik u kus”.  Nu brengt ze haar eerste jeugdboek uit, en wat voor één!  Ze kruipt in het hoofd van een negenjarig meisje met een mama die het moeilijk heeft.  Lexi probeert in alle omstandigheden dapper te zijn, hoe moeilijk dat soms ook is.  Bovendien wil Lexi haar mama beter maken, kost wat kost.  Met ontzettend veel gevoel zet de auteur dit kleine personage neer dat in een mum van tijd je hart verovert.  Lexi heeft een ontzettende veerkracht, heel veel doorzettingsvermogen en een hart vol liefde voor iedereen rondom haar.   De korte, vlotte zinnen en eenvoudige taal zorgen ervoor dat het verhaal des te meer indruk maakt.  De prachtige tekeningen van Linde Faas, geven het verhaal nog een extra dimensie. Dit boek kruipt onder je huid en laat je niet meer los! Een aanrader van formaat voor kinderen maar evengoed voor volwassenen.

“Jij mag alles zijn” is het eerste kinderboek van Griet Op de Beeck, dat je van bij de eerste pagina’s bij de keel grijpt.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Prometheus voor dit ontroerende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789044649192
Verschijningsdatum: 03/09/2021
Aantal bladzijden: 206
Uitgeverij: Prometheus

Een gedachte over “Jij mag alles zijn – Griet Op de Beeck

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s