Olivia en ik – Joke Reijnders

Als de elfjarige Olivia overlijdt, komt ze op de Lindenheuvel terecht.  Daar ontmoet ze Cornelia een meisje dat er al jarenlang woont.  Cornelia is blij dat er eindelijk nog eens een meisje van haar leeftijd aankomt.  Ze wil vriendschap sluiten met Olivia, maar Olivia is helemaal niet blij van er te zijn en lijkt iets achter te houden. Cornelia is vastbesloten om Olivia te helpen, maar heeft zelf ook wel een aantal problemen.

Joke Reijnders schrijft boeken voor kinderen en volwassenen.  In haar nieuwe boek kruipt ze in de huid van twee meisjes die overleden zijn.  Ze wonen er op kerkhof De Lindenheuvel en ze mogen zich na sluitingstijd van het kerkhof laten zien.  Met veel fantasie schept ze een wereld na de dood.  Het verhaal wordt daarbij nooit echt griezelig en er is heel wat aandacht voor de gevoelens van de twee meisjes.  Een fijn boek over de kracht van vriendschap in een atypische setting voor lezers vanaf 10 jaar.

“Olivia en ik” is een fijn jeugdboek van Joke Reijnders over vriendschap over het leven heen.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo en Uitgeverij Van Goor voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789000378333
Verschijningsdatum: 6/07/2021
Aantal bladzijden: 158
Uitgeverij: Unieboek | Het Spectrum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s