De koning die het donker verbood – Emily Haworth-Booth

Er was eens een jongetje dat bang was in het donker.  Toevallig was dit jongetje echter een prins die later koning werd.  Toen hij koning werd had hij een plan; hij zou het donker verbieden.  Er werd een actie opgezet om iedereen ervan te overtuigen dat ze het donker niet nodig was.  Dat werkte en het donker werd verboden.  Al snel waren de bewoners altijd moe, want slapen konden ze niet.  Ze komen in opstand tegen de koning en maken het toch weer donker…

Dit prentenboek geschreven en geïllustreerd door Emily Haworth-Booth is haar debuut waarmee ze voor verschillende prijzen genomineerd werd.  De illustraties in tinten zwart, geel en wit creëren een bijzondere sfeer.   Dit verhaal met een sterke en diepe boodschap kan aan kinderen van heel uiteenlopende leeftijden verteld worden.  Jonge kinderen zullen het bang zijn (in het donker) ongetwijfeld herkennen en de rest van het verhaal als grappig ervaren, terwijl oudere kinderen zullen kunnen nadenken over het belang van licht en donker en de invloed van politiek.   Dit bijzondere prentenboek is een echte aanrader die een mooie boodschap combineert met artistieke illustraties vol kleine details.

“De koning die het donker verbood” is het bijzondere prentenboekdebuut van Emily Haworth-Booth over het belang van licht en donker in ons leven.

Met dank aan Baeckens Books voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789464290387
Verschijningsdatum: 24/08/2021
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Baeckens Books
Vertaald door Edward van de Vendel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s