Sterren in de duisternis – Clara Benson

1941.  Maggie en Cécilia Brouillard, dochters van een beroemde pianist, proberen elk op hun manier de oorlog door te komen.  Maggie is actief in het verzet in Parijs en Cécilia woont in Nice waar ze een beurs kreeg op een muziekschool.  Cécilia raakt ook bij het verzet betrokken als Maggie haar om hulp vraagt.

1949.  Harriet start een nieuwe job in Chaffingham House bij de familie Brouillard.  Moeder Brouillard zwaait er de plak, maar al snel wordt duidelijk dat de familie heel wat geheimen heeft.  Cécilia zit in een rolstoel en over Maggie wordt met geen woord gerept.

Dit is de eerste historische roman van Clara Benson, eerder schreef ze een reeks mysteries die zich in de jaren ‘20 en ‘30 afspelen.  Ook in deze roman is het mysterie nooit veraf; duistere gebeurtenissen uit het verleden hebben een grote invloed op de onderlinge relaties in 1949.  Dit vlot geschreven verhaal geeft met mondjesmaat de geheimen en intriges binnen de familie prijs.  Bovendien volgt er op het einde nog een sterke ontknoping.     Op historisch vlak is het geen boek dat erg veel nieuws bijbrengt, maar de liefdesverhalen in beide tijdsperiodes zijn fijn om enkele uurtjes ongedwongen van te genieten.  

“Sterren in de duisternis” is een fijne historisch-romantische roman over de familie Brouillard die in verdeeldheid de oorlog doorstaat.

Met dank aan Uitgeverij The House of Books en Overamstel Uitgevers voor dit recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789044361049
Verschijningsdatum: 1/07/2021
Aantal bladzijden: 428
Uitgeverij: The House Of Books
Vertaald door Marjet Schumacher

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s