Het eiland van verloren woorden – Heather Fawcett

Wanneer de koningin van Florean vermoord wordt, moeten haar kinderen Julian, Noa en Mijt vluchten.  De raadsman van hun moeder, Xavier, aast op de troon.  Het drietal gaat op het eiland Astrae wonen.  Xavier heeft het echter op hen gemunt.  Wanneer ze ontdekken dat hij op zoek is naar het boek met Verloren Woorden, gaan ze zelf ook op zoek naar het boek dat hen een verloren magische taal kan leren.  Het wordt een strijd tussen goed en kwaad, met draken en zeemonsters.

Heather Fawcett schrijft jeugdboeken in fantasy-stijl.  Eerder scoorde ze met ‘Ember en de ijsdraken’.  Dit nieuwe avontuur vol draken, monsters, magische spreuken en ongekende krachten zal jonge lezers die een rijke fantasie hebben, zeker kunnen boeien.  Met oog voor detail krijg je een verhaal voorgeschoteld dat leest als een film.  Bovendien is er in het boek op een subtiele manier ook aandacht voor diversiteit.  Zo heeft Julian relaties gehad met zowel jongens als meisjes.  Opmerkelijk en heel fijn om dit zo tussen de regels door in een verhaal te laten binnensijpelen zonder er verder aandacht aan te besteden.  Kortom een modern, magische sprookje voor lezers vanaf 10 jaar.

“Het eiland van verloren woorden” van Heather Fawcett is een modern sprookje met een magisch randje over een strijd tussen goed en kwaad met aandacht voor diversiteit.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij De Fontein voor dit recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789026155727
Verschijningsdatum: 13/07/2021
Aantal bladzijden: 334
Uitgeverij: De Fontein Jeugd
Vertaald door Mechteld Janssen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s