De jongen en de papegaaiduiker – Michael Morpugo & Benji Davies

Wanneer de vijfjarige Allen met zijn moeder naar Engeland terugkomt na het overlijden van zijn vader, lijden ze schipbreuk voor een van de eilanden van Scilly.  Gelukkig ziet de vuurtorenwachten van Papegaaiduikereiland alles gebeuren en schiet hij de drenkelingen te hulp.  Als aandenken krijgt Allen een schilderijtje van de man. Als opgroeiende, eenzame jongen blijft Allen aan de vuurtorenwachter denken en als hij volwassen is besluit hij terug op bezoek te gaan naar het eiland.

Michael Morpugo raakte wereldberoemd met zijn boek War Horse dat ook verfilmd werd.  Hij schreef meer dan 150 boeken en werd uitgeroepen tot Children’s Laureate en tot ridder geslagen.  Voor dit nieuwe boek werkte hij samen met Benji Davies die zorgde voor de prachtige illustraties.  Het verhaal en de passende illustraties brengen je terug naar het begin van de 20ste eeuw en nemen je mee in de waargebeurde geschiedenis van Allen Williams, de oprichter van Penguin Books.  Dit eenvoudige maar hartverwarmende verhaal is er eentje om keer op keer opnieuw te lezen of te vertellen.  Een prachtig verhaal over vriendschap en liefde voor de natuur om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 8.

“De jongen en de papegaaiduiker” van Michael Morpugo is een hartverwarmend, klassiek verhaal over vriendschap.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingd-Sijthoff voor dit warme recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789024596188
Verschijningsdatum: 15/09/2021
Aantal bladzijden: 112
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff
Vertaald door Edward van de Vendel

Een gedachte over “De jongen en de papegaaiduiker – Michael Morpugo & Benji Davies

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s