Groene vingers toveren – Tuinieren voor kinderen – Kirsten Bradley & Aitch

Ook kinderen kunnen tuinieren en de natuur een handje helpen, zelfs vanuit een flat zonder balkon.  Dat bewijst dit nieuwe tuinboek voor kinderen.  Zo leren ze groenten kweken van voedselresten, een bloempot ontwerpen uit een drinkverpakking en een insectenhotel bouwen.  Bovendien staat het boek vol van de weetjes over de natuur en komen ze meer te weten over tuinonderhoud, bestuiving en de insecten die ze in de buurt kunnen ontdekken. Wie het al wat avontuurlijker wil kan een kokedama leren maken of te weten komen hoe je een perzikboom kan kweken.  De illustraties in natuurtinten van de hand van Aitch ondersteunen de mooie stappenplannen en geven het boek een warme uitstraling.  Voor kinderen die hun eerste stappen zetten in tuinieren of die interesse hebben in de natuur om ons heen, is dit een heel fijn boek om mee aan de slag te gaan en hun omgeving te verkennen.  Voor wie zijn omgeving graag wat groener en bloeiender zou zien, staat er ook een stappenplan in voor het maken van zaadbollen.   

“Groene vingers toveren” is een mooi warm boek voor jonge tuiniers en kinderen met interesse in de natuur!

Met dank aan Samsara Books voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493228290
Verschijningsdatum: 10/08/202

Aantal bladzijden: 52
Uitgeverij: Samsara Books

Benieuwd naar de andere, bijzondere prentenboeken van Samsara Books?  Het hele assortiment vind je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s