Een doodgewone jongen – Michael Sels

Nebo is een doodgewone jongen met een rijke fantasie.  Onderweg naar school ziet hij krokodillen onder het zebrapad en elke dag moet hij langs het huis van de heks.  Op een dag schuift ze hem een briefje toe om hem te waarschuwen voor de bende van het Grijze Kruis.  Daarna lijkt ze van de aardbodem verdwenen en ook op school lijkt alles te veranderen.  Fantasie heeft er geen plaats meer en alles wordt grijs en saai.  Samen met zijn vriend Axi trekt Nebo ten strijde tegen de bende van het Grijze Kruis.  Het wordt een ongelofelijk avontuur.

Michael Sels werkt in het volwassenenonderwijs en is kinder- en jeugdauteur.  Zijn tweede boek is er eentje voor kinderen vanaf 10 jaar.  Op een ogenschijnlijk luchtige toon vertelt hij het avontuur waar Nebo in terecht komt.  Thema’s als vooroordelen, indoctrinatie en het recht om kind te zijn komen aan bod.  Met een kwinkslag weet hij deze serieuze thema’s op kindermaat te brengen.  Daarbij heeft hij er ook aandacht voor dat niet alles zwart-wit is en er niet iets eenvoudigs is als goed en kwaad.  De vlotte schrijfstijl en het grotere lettertype zorgen ervoor dat het een boek is dat makkelijk wegleest en ook kinderen die minder graag lezen zal kunnen boeien.  De fijne illustraties van Steven De Waele brengen het verhaal tot leven.   Een fijn jeugdboek dat ongemerkt bol staat van de kleine levenslessen.  Ik ben alvast benieuwd naar het vervolg!

“Een doodgewone jongen” is een verrassend luchtig maar toch diepgaand jeugdboek over vooroordelen en kinderrechten.

Met dank aan Michael Sels en Beefcake Publishing voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493111585
Verschijningsdatum: 12/03/2021
Aantal bladzijden: 162
Uitgeverij: Beefcake Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s