Wie komt er op mijn feestje? – Marc Woldering & Ru de Groen

Hooghartige eend is jarig en geeft een feestje.  Alle eenden zijn uitgenodigd voor een feestje en moeten zich verkleden in schaap, krokodil of poema.  Giraf komt graag verkleed als schaap, maar dat vindt Eend niet goed, want Giraf is geen eend.  Ook de slakken en de slang zijn niet welkom, maar eend vindt nergens andere eenden die feest met haar kunnen vieren.  Daar staat ze dan helemaal alleen, zonder feest.  Eend heeft verdriet en begrijpt dat ze dom geweest is.  Gelukkig zijn de andere dieren vergevingsgezind!

Illustrator en fotograaf Marc Woldering en auteur Ru de Groen sloegen de handen in elkaar en maakten samen dit kunstige prentenboek over een eigenzinnige eend die moeilijk vrienden maakt.  Net als eend zijn ook de illustraties in natuurtinten wat anders dan anders.  Allen hebben ze iets weg van een eend en vaak zijn ze gebaseerd op foto’s of komen er fotografische elementen aan bod.  De tekst is grappig en gevat met hier en daar woordspelingen.  Tekst en illustraties samen vormen een bijzonder prentenboek met een mooie boodschap over vriendschap en vooroordelen.

“Wie komt er op mijn feestje?” is een kunstig prentenboek over vriendschap en vooroordelen van Marc Woldering en Ru de Groen.

Met dank aan Samsara Books voor dit fijne recensie-exemplaar!

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789493228023
Verschijningsdatum: 19/08/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: Samsara Books

Meer bijzondere prentenboeken van Samsara Books ontdekken kan hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s