Vanaf hier kun je de hele wereld zien – Enne Koens

Deetje woont met haar moeder in een groot flatgebouw.  Op een dag vindt ze een brief op straat, de adressen zijn doorkrast en niet meer leesbaar.  De schrijver van de brief mist iemand heel erg.  Samen met haar vrienden Vito en Kevin besluit ze de brief te bezorgen.  Dat blijkt geen makkelijke klus, er zijn veel aanwijzingen maar geen makkelijke oplossingen.  Deetje raakt er ook steeds meer van overtuigd dat ze geadopteerd is, want ze lijkt echt niet op haar moeder.  De zoektocht naar de schrijver van de brief wordt steeds meer ook een zoektocht naar zichzelf voor Deetje.

Enne Koens kreeg meerdere prijzen en nominaties voor haar eerdere jeugdboeken.  Voor dit nieuwe boek kruipt ze in het hoofd van een negenjarig meisje dat heel wat vragen heeft maar weinig antwoorden krijgt.  Hierdoor gaat ze zelf op zoek en denkt ze soms antwoorden te vinden die er geen zijn.  Door de eenvoudige, warme taal voel je je in een mum van tijd verbonden met dit jonge meisje.  Een prachtig verhaal met een mysterieus tintje over een zoektocht die uiteindelijk heel wat meer antwoorden brengt van verwacht.  Het einde doet verlangen naar meer…  Warm aanbevolen om zelf te lezen vanaf 9 à 10 jaar of om voor te lezen aan een jonger publiek.  Met warme illustraties van Maartje Kuiper.

“Vanaf hier kun je de hele wereld zien” van Enne Koens is een prachtig, warm verhaal over een zoektocht die heel wat verder gaat dan aanvankelijk bedoeld.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Luitingh-Sijthoff voor dit recensie-exemplaar om te koesteren.

🌕🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789024593835
Verschijningsdatum: 23/09/2021
Aantal bladzijden: 209
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Een gedachte over “Vanaf hier kun je de hele wereld zien – Enne Koens

  1. Pingback: De mooiste kinder- en jeugdboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s