Schillers dubbelliefde – Mariska Overman

2008.  Journaliste Johnny trekt naar Weimar naar een persconferentie over de schedel van Schiller.  Ze is blij dat ze even kan vluchten uit een relatie die niet zo goed loopt.  Ze komt er in contact met Noud en hij stelt haar voor samen aan op zoek te gaan naar de schedel van Schiller en zijn geschiedenis.  Ze reist Duitsland door en volgt het ene spoor na het andere.

1788.  Zusjes Caroline en Charlotte brengen de zomer door met Friedrich Schiller en raken beiden hopeloos verliefd.  Schiller houdt van beide vrouwen maar trouwt uiteindelijk met Charlotte.  Het drietal blijft hun hele leven een intense relatie hebben.

Mariska Overman kreeg eerder heel wat lof voor haar thrillers.  Voor haar eerste historische roman heeft ze uitgebreid onderzoek gedaan naar Friedrich Schiller en dat merk je in het verhaal.  Het tempo ligt in de twee tijdslijnen beduidend anders.  Het historische verhaal lijkt wat voort te kabbelen, terwijl het hedendaagse verhaal met meer vaart geschreven is.  Daardoor heeft vooral het hedendaagse verhaal mij geboeid en bleef het historisch gedeelte wat meer op de achtergrond.   De gebeurtenissen zijn deels op waargebeurde feiten gebaseerd.  Een fijn historisch boek met een mysterieus kantje.

“Schillers dubbelliefde” van Mariska Overman geeft een inkijkje in het hartstochtelijke liefdesleven van Friedrich Schiller.

Met dank aan Elke dag boeken en Gloude Publishing voor dit recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789493041400
Verschijningsdatum: 9/07/2021
Aantal bladzijden: 299
Uitgeverij: Gloude Publishing

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s