Het grote avontuur van Kleine Muis – Gerda De Preter & Thé Tjong-Khing

Er is een groot feest gepland bij de familie Muis, maar opa is nergens te bespeuren.  Kleine Muis wordt op pad gestuurd om hem te zoeken.  Wanneer hij Uil in het bos ontmoet, lijkt die hem te kunnen vertellen wat er met opa gebeurd is.  Kleine Muis besluit Uil te vertrouwen, maar dat blijkt geen zo’n goed plan.  Het zorgt ervoor dat Kleine Muis in een wervelend avontuur terecht komt waarbij zijn hele familie in gevaar is.  Enkel Kleine Muis kan hen nog redden.

Gerda De Preter en Thé Tjong-Khing sloegen de handen in elkaar voor dit wervelende voorleesboek vol avontuur en spanning.  In vijf verhalen belandt Kleine Muis in een avontuur waarbij hij met heel wat dieren kennismaakt.  Deze dieren krijgen allen heel wat menselijke kenmerken toegemeten.  De ene is sluw en welbespraakt, de andere wat eenzaam maar een vriend voor het leven.  Dit zorgt ervoor dat de dierenpersonages voor kinderen erg herkenbaar zijn.  De prachtige illustraties van Thé Tjong-Khing in zijn bekende stijl brengen de personages helemaal tot leven.  Een fijn prentenboek over dapper zijn, vriendschap en familie om voor te lezen aan kinderen vanaf 6 jaar of zelf te lezen vanaf 9.

“Het grote avontuur van Kleine Muis” is een wervelend, spannend voorleesboek over dapper zijn en vriendschap van de hand van Gerda De Preter en Thé Tjong-Khing.

Met dank aan Uitgeverij Lannoo voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789401476836
Verschijningsdatum: 20/09/2021
Aantal bladzijden: 90
Uitgeverij: Lannoo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s