Antonio’s oog – Raffaella Romagnolo

1867. Antonio groeit op in een weeshuis in Genua.  Niemand heeft interesse om hem te adopteren omdat hij blind is aan één oog.  Tot op een dag als hij twaalf is, fotograaf Alessandro Pavia langskomt en hem meeneemt en hem opleidt tot zijn assistent.  Hij komt terecht in de wondere wereld van de fotografie die nog in zijn kinderschoenen staat.  Samen met Alessandro reist hij het land door om de Garibaldi-strijders te portretteren.  Antonio ontdekt dat als hij zelf foto’s maakt, hij bijzondere dingen ziet met zijn blinde oog.

Raffaella Romagnolo is lerares en auteur.  Haar nieuwe coming of age roman neemt ons mee in de geschiedenis van de fotografie.  Tegen de achtergrond van een woelig Italië dat stappen zet tot eenwording, groeit Antonio op en leert hij op eigen benen staan.  In een rijke taal met oog voor detail wordt zijn leven en de vragen die hij zich daarover stelt, in beeld gebracht.  Een vleugje magisch realisme zorgt voor een extra dimensie in het verhaal.  Een sterke historische roman over fotografie en je plaats vinden binnen een familie.

“Antonio’s oog” van Raffaella Romagnolo is een prachtige historische coming of age roman over fotografie, familiebanden en de geschiedenis van Italië.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit fijne recensie-exemplaar!
⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789056726980
Verschijningsdatum: 17/08/2021
Aantal bladzijden: 320
Uitgeverij: Signatuur

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s