Pleistermeisje – Bette Westera & Barbara de Wolf

Pepita woont op een eiland.  Op het eiland kennen alle dieren haar als Pleistermeisje, want dat is wat ze doet.  Elke keer als iemand in een stekel trapt of een ananas op zijn kop krijgt is ze er al eerste bij om een pleister op de pijn te plakken.  Tot er op een dag een vreemd beest op het strand aanspoelt die niet kan stoppen met huilen.  Geen enkele pleister lijkt te helpen.

Bette Westera hoeft nog weinig introductie in de kinderboekenwereld. Ze schitterde al meermaals met kinder- en jeugdboeken en vertaalt ook regelmatig werk van andere bekende auteurs.  Ook Barbara de Wolf is met haar typische illustratiestijl geen onbekende meer.  Eerder illustreerde ze o.a. Hond vs. Kat en Tijger.  Samen maakten ze dit bijzondere prentenboek over pijn hebben en dan vooral over pijn waarbij een pleister niet helpt.  Een warm prentenboek over zorg dragen voor elkaar op alle mogelijke manieren.  De fijne tekst geeft inspiratie om niet alleen met het hoofdthema aan de slag te gaan, maar er is ook plaats voor teloefeningen en het inoefenen van de kleuren.  De leuke illustraties in een kleurige combinatie van stijlen en collages, bieden heel wat inspiratie om na het lezen zelf aan de slag te gaan.   Een fijn prentenboek om thuis of in de klas voor te lezen of samen te lezen met kinderen vanaf 5 jaar.

“Pleistermeisje” is een origineel prentenboek over verschillende soorten pijn en hoe ermee om te gaan.

Met dank aan Samsara Books voor dit bijzondere recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789493228030
Verschijningsdatum: 19/08/2021
Aantal bladzijden: 36
Uitgeverij: Samsara Books

De andere bijzondere prentenboeken van Samsara Books vind je hier!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s