Vast – Oliver Jeffers

Als Finn met zijn vlieger speelt raakt die vast in een boom.  Als Finn zijn vlieger probeert los te krijgen door er zijn schoen naar te gooien, beginnen de problemen pas echt… Want ook die schoen en zijn andere schoen kom vast te zitten in de boom.  Dan gaat het van kwaad naar erger want ook poes Mies, een ladder, een verfemmer en een hele reeks andere voorwerpen, mensen en dieren komen vast te zitten. Tot Finn een idee heeft…

Oliver Jeffers is ondertussen geen onbekende meer in prentenboekenland.  Zijn boek “Samen Hier” was een wereldwijde hit.  “Vast” werd al in 2011 gepubliceerd en verscheen recent voor het eerst in het Nederlands.   Je herkent onmiddellijk de typische illustratiestijl van Jeffers.  Het verhaal is eerder absurd, maar kinderen zullen ongetwijfeld heel plezier beleven aan de gekke voorwerpen, dieren en mensen die in de boom belanden.  Waar “Samen hier” een mooie boodschap verspreidt, is dit hier minder het geval.  Dit boek moet het vooral hebben van de grappige insteek.  Een fijn prentenboek voor kinderen die houden van een grapje!

“Vast” is een ouder prentenboek van Oliver Jeffers, dat recent in het Nederlands werd uitgegeven.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij de Fontein voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789026156472
Verschijningsdatum: 12/10/2021
Aantal bladzijden: 32
Uitgeverij: De Fontein Jeugd

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s