Matrix – Lauren Groff

Op haar 17de wordt Marie de France in Engeland aangesteld als priorin in een abdij die in slechte staat is.  Aanvankelijk heeft ze weinig met het geloof, maar na een moeilijke start vindt ze haar plaatsje in de gemeenschap.  Ze slaagt erin de abdij terug in zijn eer te herstellen en de nonnen een waardig en zinvol leven te geven.  Met een enorme toewijding en sterk geloof voert ze grote veranderingen die haar tijd ver vooruit waren.

Dit is de vierde roman van de hand van Lauren Groff, van wie eerdere boeken voor verschillende prijzen genomineerd werden.  In deze historische, sfeervolle roman brengt ze haar lezers terug naar de 12de eeuw, waar Marie de France als wees naar een klooster gestuurd wordt om er orde op zaken te stellen.  Ze ontpopt zich tot een sterke vrouw met een visie in een wereld die daar bijlange nog niet aan toe is.  Dankzij de gesloten gemeenschap waarin ze leeft slaagt ze erin heel wat te verwezenlijken wat in de buitenwereld in die tijd niet mogelijk geweest zou zijn.  De auteur schetst een erg boeiend portret over deze opmerkelijke dame.  De filmische schrijfstijl zet al je zintuigen aan het werk en laat je het monastieke leven écht beleven.  Een uitstekende historische roman met heel wat diepgang over geloof, liefde en doorzettingsvermogen, die meer dan het lezen waard is!

“Matrix” is de uitstekende, historische roman van Lauren Groff over het leven van Marie de France.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en De Bezige Bij voor dit opmerkelijke recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789403107011
Verschijningsdatum: 9/09/2021
Aantal bladzijden: 301
Uitgeverij: De Bezige Bij
Vertaald door Lucie Schaap

Een gedachte over “Matrix – Lauren Groff

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s