De vele levens van Heloise Starchild – John Ironmonger

1759.  Bij het verschijnen van de komeet Halley wordt ook een meisje geboren dat de naam Heloise krijgt.  Ze groeit op in Frankrijk in een welgesteld gezin.  Tijdens de Franse Revolutie staat haar leven op het spel.
1965.  Vanaf haar twaalfde krijgt Katya vreemde dromen, dromen die ook haar moeder en haar grootmoeder hadden.  Tijdens haar dromen beleeft ze de herinneringen van haar voorouders die teruggaan tot de 18de eeuw en het leven van Heloise.

John Ironmonger oogstte eerder veel lof met zijn roman “De dag dat de walvis kwam” die opvallend veel raakvlakken had met de covidpandemie hoewel die heel wat eerder geschreven werd.  In zijn nieuwe roman laat hij je meeleven met de herinneringen van een hele reeks vrouwen die hun herinneringen telkens aan hun dochters doorgeven.  Zo reis je mee van de Franse revolutie tot het leven aan de oostkant van het ijzeren gordijn.  Op die manier krijg je een mooi beeld van Europa door de eeuwen heen.  De sterke vrouwen hebben elk hun eigen karakter maar stuk voor stuk hebben ze ontzettend veel doorzettingsvermogen.  De vlotte schrijfstijl en het originele plot zorgen ervoor dat je heel snel door het boek gaat.  Alleen het vierde deel in een wereld in de toekomst was er voor mij iets te veel aan en week precies wat af van de rest van het sterke verhaal.  Een ontwapenend boek met een verrassend plot over sterke vrouwen.

“De vele levens van Heloise Starchild” van John Ironmonger is een verrassende historische roman die het verhaal vertelt van vrouwen over de eeuwen heen.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Signatuur voor dit fijne recensie-exemplaar.

🌕🌕🌕🌗
ISBN: 9789056726812
Verschijningsdatum: 9/09/2021
Aantal bladzijden: 384
Uitgeverij: Signatuur
Vertaald door Robert Neugarten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s