Aydin, het waargebeurde verhaal van een beloega – Olaf Koens en Mark Janssen

Een Nederlandse jongen is gefascineerd door Aydin, een beloega die op een dag in een Turks dorp opdook en er lange tijd in de omgeving bleef.  Dagelijks kijkt hij uit over de Waddenzee in de hoop er ook één te zien.  Op een nacht gaat hij in zijn dromen op bezoek bij Aydin in Turkije.  Hij maakt er kennis met de dorpelingen en met het dier waarvan hij zo in de ban is. De vrijheid van Aydin staat echter op het spel.

Journalist Olaf Koens was als kind volledig in de ban van beloega Aydin.  Ook nu nog denkt hij vaak na over het lot van Aydin.  In dit prentenboek vertelt hij zijn verhaal en dat van Aydin.  Mark Janssen zorgde voor de prachtige, warme illustraties in zijn bekende stijl.  Het verhaal laat je kennismaken met dit weinig bekende dier en hoe die in Turkije kon opduiken. Een bijzonder verhaal dat je vaak op het verkeerde been zet en doet twijfelen over dromen en realiteit.

“Aydin, het waargebeurde verhaal van een beloega” van Olaf Koen en Mark Janssen is een bijzonder verhaal over de passie van een jongen voor een beloega.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Volt voor dit fijne recensie-exemplaar.

⭐⭐⭐        

ISBN: 9789021426471
Verschijningsdatum: 16/09/2021
Aantal bladzijden: 55
Uitgeverij: Volt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s