Zestien paarden – Greg Buchanan

Rechercheur Alec Nichols wordt ingeschakeld als in een slaperig dorpje de hoofden van 16 paarden half begraven teruggevonden worden.  Hij weet niet onmiddellijk hoe met de zaak om te gaan en krijgt de hulp van forensisch dierenarts Cooper Allen.  In het dorpje komen echter steeds meer vreemde gebeurtenissen aan het licht.  Het zorgt ervoor dat steeds meer mensen verdacht raken.  Alex en Cooper moeten intensief samenwerken om het mysterie op te lossen. Het wordt een race tegen de klok…

Greg Buchanan debuteert met deze literaire thriller die niet voor gevoelige zielen is.  Er komt heel wat dierenleed aan bod, dat bovendien heel filmisch beschreven is.  Het boek begint erg sterk met de duistere en weerzinwekkende ontdekking van de zestien paardenhoofden.  Het dorp lijkt ook geteisterd te worden door andere misdaden en verdwijningen, waardoor zowat elk personage op een gegeven moment verdacht is.  Het plot wordt hierdoor in het tweede deel wat chaotisch en laat nog heel wat ruimte voor eigen invulling.  Een atypische thriller die ook nog eens verfilmd zal worden, wat met al dat dierenleed wel eens een film zou kunnen zijn die heel hard binnenkomt.  

“Zestien paarden” is het literaire thrillerdebuut van Greg Buchanan, een duister en donker mysterie met een serieuze portie dierenleed.

Met dank aan Harper Collins Vlaanderen en Nederland voor dit vooruit exemplaar.

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708936
Verschijningsdatum: 16/11/2021
Aantal bladzijden: 400
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Erica Disco

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s