Een zwaluw in de winter – Timothée de Fombelle & Thomas Campi

Eenzame chauffeur Freddy is op kerstavond met zijn bestelwagen vol roomijs onderweg van Italië naar Engeland.  Zwaluw Gloria vliegt op dezelfde avond naar het noorden in plaats van te overwinteren in het zuiden.  Gloria is anders dan andere zwaluwen en werd als jonge vogel door een jongetje gered.  Waarom ze nu naar het noorden vliegt weet ze eigenlijk niet.
Ondertussen krijgt de chauffeur te horen dat de levering niet doorgaat en keert hij terug naar zijn huis in Noord-Frankrijk waar hij kerstavond in eenzaamheid zal doorbrengen.

De Franse Timothée de Fombelle werd bekend met zijn kinderboek Tobie Lolness en zijn prentenboek Majoor Rosalie.  Zijn nieuwe kleine prentenboek is een modern kerstverhaal dat raakt en aan het denken zet.  Thomas Campi, die vooral bekend is van zijn illustraties in graphic novels en comics, zorgde voor de illustraties die het verhaal nog meer diepgang geven.  Het boek kan voorgelezen worden aan kinderen vanaf 10 jaar maar kan ook perfect bij volwassenen of ouderen ingezet worden.  Sterke thema’s zoals eenzaamheid en de vluchtelingencrisis komen aan bod.  Dit bijzondere boekje zal niemand onberoerd laten en is echt een pareltje! Een absolute aanrader!

“Een zwaluw in de winter” van Timothée de Fombelle en Thomas Campi is een prachtig, aangrijpend kerstverhaal met oog voor problematieken van vandaag.

Met dank aan L&M Books en Uitgeverij Querido voor dit aangrijpende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789045124834
Verschijningsdatum: 5/10/2021
Aantal bladzijden: 64
Uitgeverij: Querido

Een gedachte over “Een zwaluw in de winter – Timothée de Fombelle & Thomas Campi

  1. Pingback: De mooiste prentenboeken van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s