Al die dingen nu jij er niet meer bent – Emily Spurr

Als de moeder van de 10-jarige Rae op een dag verdwijnt, probeert Rae te doen alsof er niets aan de hand is.  Ze gaat netjes naar school, zorgt voor de hond en doet boodschappen met de bankkaart van haar mama. Ze zorgt dat ze geen problemen maakt op school en laat niemand binnen.  Als haar oude buurvrouw Lettie op een dag in nood is, schiet ze haar te hulp.  Het is het begin van een bijzondere vriendschap, beiden hebben hun geheimen, maar ze hebben elkaar nodig om vol te houden.  Rae beseft steeds sterker dat ze haar geheim zal moeten delen, maar dat maakt haar bang.

In dit debuut van de Australische Emily Spurr, kruip je in de huid van een 10-jarig meisje dat meemaakt wat geen enkel kind wil meemaken.  Dit is een boek dat van bij de eerste pagina’s onder je huid kruipt en je niet meer loslaat tot lang nadat je de laatste pagina omgeslagen hebt.   Je raakt onmiddellijk helemaal betrokken in het moeilijke verhaal van een meisje dat je in een mum van tijd in je hart sluit.  De vlotte, eenvoudige schrijfstijl geeft de leefwereld van de 10-jarige Rae perfect weer en je krijgt als het ware een inkijkje in haar hoofd.  Dit bijzonder debuut is echt aangrijpend een raakt je tot het diepst van je hart.  Een prachtige roman over rouw en vriendschap.

“Al die dingen nu jij er niet meer bent” is het debuut van Emily Spurr en zal je beslist niet onberoerd laten.

Met dank aan VBK België en Uitgeverij Mozaïek voor dit recensie-exemplaar dat blijft nazinderen.

⭐⭐⭐⭐⭐    

ISBN: 9789023960379
Verschijningsdatum: 14/09/2021
Aantal bladzijden: 303
Uitgeverij: Mozaiek
Vertaald door Connie van de Velde

Een gedachte over “Al die dingen nu jij er niet meer bent – Emily Spurr

  1. Pingback: De mooiste romans van 2021 – Het Boekenrijk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s