De Langste Nacht – Yule Hermans

Koningin Maan en Koning Zon regeren over een oud land.  Koningin Maan spreidt ‘s nachts haar sterrenmantel over het land en vult het met dromen.  Koning Zon geeft de mensen licht en warmte met zijn gulle stralen.  Zo wisselen ze elkaar af, maar Koning Zon voelt dat er iets aan zijn warmte knaagt en straalt steeds minder lang tot hij uitdooft en het voor altijd nacht wordt.  Na een verhaal van Koningin Maan gaat een klein meisje op pad op zoek naar de meest schitterende ster.  Ook andere bewoners gaan op pad in een zoektocht naar licht om de koning beter te maken.

Yule Hermans illustreerde eerder prentenboeken zoals Geef Wacht! van Tom Mariën.  Dit prentenboek schreef en illustreerde ze voor de eerste maal helemaal zelf.  Haar kleurrijke personages met grote lichamen en in proportie kleine hoofden zijn haar handelsmerk en staan in mooi contrast met de vaak donkere achtergrond.  Het verhaal over de midwinternacht zet aan tot filosoferen en tot nadenken over de vele soorten donker die in ons leven kunnen voorkomen.  Dit sprookjesachtige verhaal zal vooral oudere kinderen (7+), maar ook volwassenen aanspreken.  Een verhaal met vele lagen dat een aanzet kan zijn om over angsten te praten, maar evengoed als een winters sprookje kan gelezen worden.   Een kunstig debuut dat doet verlangen naar meer!

“De langste nacht” van Yule Hermans is een sprookjesachtig verhaal over de midwinternacht om voor te lezen aan oudere kinderen.

Met dank aan Pelckmans Uitgevers voor dit sprookjesachtige recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789463832670
Verschijningsdatum: 28/10/2021
Aantal bladzijden: 30
Uitgeverij: Pelckmans

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s