De zaak aan Highway 62 – Laila Lalami

Als Nora verneemt dat haar vader doodgereden wordt vlakbij zijn restaurant in de Mojavewoestijn en de dader vluchtmisdrijf pleegde, gelooft ze niet dat het ongeluk was.  Ze gaat op onderzoek en ontdekt geheimen over haar vader waardoor ze hem anders gaat zien.  De gebeurtenissen zorgen ervoor dat de moeilijk relatie met haar moeder verder escaleert.  Nora weet niet goed hoe ze verder wil met haar leven en loopt haar oude schoolvriend Jeremy terug tegen het lijf.

Laila Lalami werd voor haar roman “La Florida” voor zowel de Pulitzer als de Booker Prize genomineerd.  In deze sterke, gelaagde whodunnit beschrijft ze hoe een perfect geïntegreerd islamitisch gezin na 9/11 tegen heel wat vooroordelen moet opboksen. Ze schrijft een intens verhaal over racisme, migratie en de gevoelens die deze kunnen teweeg brengen.  Ze combineert naadloos whodunnit, familiesaga en liefdesroman tot een sterk boek met aandacht voor de maatschappelijke problemen van vandaag.   Deze uitstekende roman werd niet zonder reden genomineerd voor de National Book Award en de Kirkus Prize.

“De zaak aan Highway 62” is een hedendaagse whodunnit van Laila Lalami met aandacht voor relevante maatschappelijke problemen.

Met dank aan Mythras Books en Uitgeverij Nieuw Amsterdam voor dit uitstekende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789046825426
Verschijningsdatum: 24/08/2021
Aantal bladzijden: 319
Uitgeverij: Nieuw Amsterdam
Vertaald door Lucie van Rooijen en Inger Limburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s