Bloemen van steen – Ilaria Tuti

Hoog in de Italiaanse Alpen vindt tijdens de Eerste Wereldoorlog een loopgravenoorlog plaats.  Duizenden jonge mannen moeten in ijle lucht, kou en sneeuw zien te overleven.  Na een oproep bij de bevolking, verenigen groepen vrouwen zich om de mannen te hulp te schieten.  In moeilijke omstandigheden en niet zonder gevaar trotseren ze de bergen met zware manden op hun rug om de mannen te voorzien van munitie en proviand.  Bij het afdalen nemen ze lichamen van de overleden mannen terug met zich mee.  

Ilaria Tutti woont en werkt in de Italiaanse Alpen.  In haar roman, die een bestseller werd in Italië, brengt ze een eerbetoon aan een groep sterke vrouwen die tijdens de Grote Oorlog heel wat betekend hebben.  Met ontzettend veel moed en overgave schoten ze de soldaten te hulp.  In het begin werden ze wat wantrouwig bekeken, maar al snel bleken ze van onschatbare waarde voor deze mannen.  In een prachtige, vaak poëtische taal schetst Ilaria Tutti het harde leven in de ruwe, maar o zo mooie bergen.  Een aangrijpend verhaal dat de Eerste Wereldoorlog door een andere bril bekijkt.  Een absolute aanrader voor iedereen die interesse heeft in onze Europese geschiedenis en de betekenisvolle rol die onbekende vrouwen erin speelden.

“Bloemen van steen” van Ilaria Tutti is een prachtige historische roman over de rol die een groep sterke vrouwen speelde in de Italiaanse Alpen tijdens de Eerste Wereldoorlog.

Met dank aan Standaard Uitgeverij en Uitgeverij Cargo voor dit boeiende recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐
ISBN: 9789403122311
Verschijningsdatum: 13/09/2021
Aantal bladzijden: 319
Uitgeverij: Cargo
Vertaald door Hilda Schraa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s