Iemands lief – Bart Moeyaert

Bart Moeyaert bewerkte het muziekstuk “L’Histoire du soldat” van Charles Ferdinand Ramuz en Igor Stravinsky tot poëtisch verhaal.   Deze heruitgave van de bewerking werd meesterlijk geïllustreerd door Peter Van den Ende.  De soldaat krijgt zo niet alleen de naam Benjamin Popov, maar ook een gezicht. In rijke beelden schetst Bart Moeyaert hoe moeilijk de terugkeer van de Benjamin naar huis is.   Dit boek is er eentje om traag van te genieten, om zo de volle betekenis van de tekst te kunnen proeven en te kunnen voelen.  Het leent zich trouwens ook uitstekend tot voorlezen, bij voorkeur aan een groep volwassenen of adolescenten.  Een aansluitend gesprek zal verrijkend en verhelderend zijn.  Samen zal je er zoveel meer uithalen dan alleen!

“Iemands lief” is de poëtische bewerking van Bart Moeyaert van het muziekstuk “L”Histoire du soldat”.

Met dank aan Uitgeverij Querido en L&M Books voor dit recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐⭐

ISBN: 9789021429809
Verschijningsdatum: 8/10/2021
Aantal bladzijden: 95
Uitgeverij: Querido

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s