Sarahs vertrouwen – Paula Stern

Aachen, heden.  Het lijkt Corinne voor de wind te gaan. Haar pas geopende koffiebranderij loopt goed, ze geniet van haar relatie met Noah en ze vindt een fantastische werkneemster.  Als haar nieuwe verhuurder haar het leven zuur maakt en de ex van Noah beweert zwanger te zijn, staat dat geluk opeens op het spel.   Gelukkig vindt ze steun uit onverwachte hoek.

Aachen, 1946.  Eberhard is erin geslaagd een kleine koffiebranderij op te starten.  De Duitse hongerwinter treft echter ook zijn gezin en hij neemt het smokkelen opnieuw op. De familie Rosenbaum probeert in het Zwarte Woud een nieuw leven op te bouwen.

In dit tweede deel van de koffietrilogie neemt Paula Stern ons opnieuw mee naar Aachen.  Het verhaal in het heden met Corinne in de hoofdrol staat terug het meeste op de voorgrond.  De kleine koffiebranderij en hoe alles er in zijn werk gaat staat deze keer echt centraal.  Regelmatig zijn er sprongen naar het verleden en gaat het verhaal van opa Eberhard verder.  Bovendien volgen we nu ook de familie Rosenbaum die na het verblijf in het concentratiekamp een nieuw leven probeert op te bouwen.  Deze vlotte roman staat garant voor enkele uurtjes ongedwongen leesplezier.  De trilogie wordt best in volgorde gelezen, alleenstaand zal het verhaal niet echt tot zijn recht komen.

“Sarahs vertrouwen” van Paula Stern is het fijne tweede deel in de koffietrilogie die zich in Aachen afspeelt.

Met dank aan Uitgeverij Harper Collins voor dit fijne recensie-exemplaar!

⭐⭐⭐
ISBN: 9789402708875
Verschijningsdatum: 16/11/2021
Aantal bladzijden: 320
Uitgeverij: Harpercollins
Vertaald door Bonella van Beusekom en Ed van Eeden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s